Vedeli ste, na čo všetko sa dá použiť vazelína? Možno budete prekvapení!

Pod slovom “vazelína” si asi každý predstaví niečo na mazanie. O tom, že má skvelé účinky na ľudskom tele, asi viete. Skvele využiť ju však môžete aj v domácnosti. Je finančne nenáročná, takže práve preto aj veľmi atraktívna – objavte spolu s nami jej doposiaľ menej známe využitie!

Vedeli ste, na čo všetko sa dá použiť vazelína? Možno budete prekvapení!
(zdroj: unsplash.com)

Je tu už viac, ako storočie

Vazelína môže byť tuhá alebo polotuhá. Používali ju už v polovici 19. storočia a je až neuveriteľné, že sa o nej, napriek jej nespočetným pozitívam veľmi nehovorí. Niektorých možno odradí to, že je vyrábaná z ropy. To však na jej nezávadnosť nemá vplyv.

Existujú dve kvality vazelíny: v medicíne sa používa prečistená, alebo kozmetická, ktorej prvotné využitie bolo obmedzené čisto na prvú pomoc pri popáleninách, no lekári jej liečivé účinky dlho neuznávali. 

Postupne sa jej využitie rozšírilo na všetky strany a začala sa používať ako pomáda na vlasy, na voskovanie fúzov,… Dnes sa v kozmetike používa hlavne na suchú a popraskanú pokožku, na vlasy, nechty aj pleť.

Výrobky obsahujúce vazelínu, ktoré môžete nakúpiť výhodne a z pohodlia domova, nájdete aj na https://www.kuponyzdarma.sk/.

Zabudnite na drahé odličovače

A na čo všetko na tele vazelínu použiť? Na zjemnenie pokožky rúk a nechtovej kožtičky napríklad postačí aj malé množstvo vazelíny, ktorú použite tak, ako bežne používate krém na ruky.

Vazelína sa hodí aj na tvrdú alebo suchú kožu na pätách a lakťoch, ktorú dokonale zjemní. Ošetriť si ňou môžete napríklad aj suché zádery nechtov.

Pleť však nie je to jediné, na čo vazelína pozitívne vplýva. Rovnako blahodarné účinky má aj na pery, ktoré stačí potrieť večer a do rána ich budete mať jemné a mäkké ako nikdy. Naším tajným tipom je skúsiť si vazelínu na pery vmasírovať zubnou kefkou.

Vazelína pomôže aj pri odličovaní, odstraňovaní make-upu, ale aj na podporu rastu mihalníc. Pred spaním ju stačí aplikovať na tampón a očistiť si ňou mihalnice. Malé množstvo vazelíny sa vám postará o XXL objem aj bez maskary alebo umelých mihalníc.

Neviete sa umelých mihalníc alebo iných “vychytávok” vzdať? Využite na ich nákup Temu kupóny, ktoré z výhodných cien urobia ešte výhodnejšie.

Odoženiete ňou aj mravcov

Ak mávate po holení podráždenú pokožku, opäť môžete siahuť po vazelíne. Vyhnete sa tak najmä dráždeniu z oblečenia, ktoré môže byť k čerstvo oholenej pokožke dosť nepríjemné.

Vazelínu odporúčame vmasírovať aj do suchých a podráždených končekov vlasov. Použiť sa dá aj pri farbení vlasov, a to tak, že ju nanesiete na tie miesta, ktoré si pri ňom vždy zašpiníte.

Vedeli ste, že vazelína môže pomôcť aj vášmu parfumu udržať si svoju vôňu? Potrite si ňou miesta, na ktoré si bežne dávate parfum a následne ho aplikujte.

V domácnosti sa vám vazelína hodí, ak sa vám na prste zasekne prsteň (určite si to viete predstaviť), potrebujete si vyleštiť topánky alebo máte doma mravcov.

Hodí sa dokonca aj na škvrny od topánok, pera alebo prilepenú žuvačku. Prakticky ju neodporúčame použiť len ako náhradu za olej na vyprážanie – inak ňou naozaj zvládnete všetko. Namiesto varenia s vazelínou radšej siahnite po Wolt promo kóde a objednajte si hotové jedlo za skvelú cenu a z pohodlia domova.